Ingrid ten Brink

Trainer

Coach

Trainingsactrice

Kindertolk

Theaterinterventies

Intervisie

Access Bars

Ingrid ten Brink

Trainer

Coach

Trainingsactrice

Kindertolk

Theaterinterventies

Intervisie

Access Bars

Van horen zeggen...

Ik geloof in het samen delen, krachten bundelen en specialismen samen brengen.
Om dit te bewerkstelligen, werk ik bij bepaalde projecten samen met:

 

AnyChange Group
Sinds 2019 ben ik Preferred Businesspartner bij AnyChange. Dit houdt in dat ik onderdeel ben van een team specialisten waarbij wij gezamenlijk verandertrajecten uitvoeren bij bedrijven. Hierbij word ik ingezet als trainer, coach en trainingsactrice, waarbij ik me vooral richt op het stuk communicatie, houding en gedrag. In 2021 heb ik ook de Business Change Consultant opleiding gedaan bij AnyChange, zodat ik nu ook gecertificeerd ben om met het Z-Model of Change te werken.

 

Joost Winterwerp 
Joost is mijn steun en toeverlaat als het om bedrijfstheater en theaterinterventies gaat. Hij heeft veel ervaring en samen schrijven en spelen we scenes die betrekking hebben op lastige thema’s, communicatie, samenwerking en gedrag. Eén van ons pakt ook de rol als gesprekleider om uiteindelijk een dialoog met de zaal aan te gaan over het betreffende thema. Wat heeft men gezien en ervaren tijdens de scenes en hoe verhoudt zich dat tot henzelf, hun omgeving, normen en waarden etc.

 

 

 

 

Referenties uit het veld:

Als begeleider van cultuurveranderingen binnen organisaties leidt ik veel directeuren, managers en leidinggevenden op. Daarbij maak ik graag gebruik van Ingrid haar kwaliteiten. Behalve de enorme kennis van zaken op het gebied van coaching, training en het waarnemen van gedrag, voegt zij een warme persoonlijkheid toe in trainingen waardoor haar rake feedback altijd wordt geaccepteerd. Hierdoor is Ingrid van grote waarde voor het leertraject van de deelnemers, en daarmee voor AnyChange Group.

Martijn de Zoete | directeur AnyChange BV | Z-model of Change®


Al jaren werk ik op verschillende manieren samen met Ingrid. Wij, diamant-groep hebben haar meerdere malen ingehuurd voor het uitvoeren van trainingen. Daarnaast heb ik het genoegen gehad om met haar te mogen samenwerken in het ontwikkelen en opzetten van trainingen voor onze doelgroep die zich kenmerkt door haar diversiteit. Hier ligt meteen de grote kwaliteit van Ingrid: het kunnen werken en inspelen op de verschillende soorten groepen voor haar. Op laagdrempelige wijze weet zij iedere groep in de gewenste beweging te krijgen. Als persoon ervaar ik haar als een inspirerende coöperatief ingestelde vrouw. Het is iedere keer weer een klein feestje om met haar te mogen werken.
Ook hebben we Ingrids expertise mbt theaterinterventies ingezet. Het flexibel inspelen op dat wat er gebeurt in de groep is een mooie kwaliteit van Ingrid. Het werken met de theaterinterventie biedt een meerwaarde voor het werken met complexe thema’s en het kunnen laten verwoorden van dat wat leeft bij de mensen.

Marie-José Sprangers | Trainer/ Coach | Begeleidings- en bemiddelingsorganisatie

 


 

Ingrid heeft ons de training OVK Transactionele Analyse gegeven en met haar krachtige en open persoonlijkheid heeft ze ons en onze verkoopleiders geraakt.  Ze heeft op een interactieve ludieke wijze de materie zo vorm kunnen geven dat wij allen aan het einde van de training bewust naar ons zelf konden kijken en naar de ander terwijl we in onze eigen kracht bleven staan.
Ook hebben we tools gekregen om ons gedrag en communicatie ten opzichte van elkaar te kunnen verbeteren. Voor ieder was dit een ander leerproces en Ingrid heeft met haar invulling er zorg voor gedragen dat wij allemaal op maat bediend werden en iedereen verder kon als je dit wilde. Ingrid gebruikt storytelling en humor en daardoor is de sfeer ontspannen en veilig om aan jezelf te kunnen werken.

Janet Herraiz | Trainer T&O NSF


“Ingrid, denkt actief mee in het voor traject over hoe de opdracht te fine tunen. Dit zorgt er o.a. voor dat ze in het hier en nu acteert en  op deelnemers niveau kan terug geven wat het effect is van bepaald gedrag. Begrijpelijk, dicht bij de deelnemer maar ook eerlijk en direct.”

Bart Lonterman | Trainer en adviseur


 

Ik ken Ingrid nog uit de tijd dat ze stage liep bij ons. Bij haar eeuwige enthousiasme heeft ze in de loop der jaren indrukwekkend veel professionaliteit toegevoegd. Hierdoor doe ik graag en regelmatig een beroep op haar. Bel haar dus niet te vaak. Ik wil graag dat ze beschikbaar blijft voor ons.

Jack van de Langenberg | Opleidingsadviseur ETZ

 


 

Bij meerdere gelegenheden heeft Ingrid theatrale interventies gebracht op bijeenkomsten van Q-support. Ter voorbereiding heeft zij zich inhoudelijk goed verdiept in de materie, in dit geval van de problematiek van de Q-koortspatiënt. Dat heeft geresulteerd in bijdragen die werkelijk van toegevoegde waarde waren voor de bijeenkomst omdat ze, anders dan gesproken tekst zou kunnen doen, de aanwezigen indringend hebben geconfronteerd met de problematiek. Zodanig zelfs dat die daar door werden geraakt en  zichtbaar geroerd. Bij een ziekte als Q-koorts, waar erkenning en herkenning van de problemen niet vanzelfsprekend zijn, is dat van betekenis. De uitvoering was van hoog niveau en zorgde voor een lach en een traan.
Bovendien heeft Ingrid intervisie verzorgd voor Q-support en ook daarbij haar theatrale talenten succesvol ingezet.

 

Annemieke de Groot | Directeur-bestuurder Q-support

 


 

Vanuit de mogelijkheden denkt Ingrid flexibel mee om het beste uit de medewerkers te halen. De laagdrempelige en spontane manier van trainen zorgt ervoor dat zij met iedere deelnemer contact maakt en zo de gestelde individuele doelen bereikt.”

Jeroen Wessels
Hoofd Trainingen, Opleiding- en trainingscentrum /Tilburg at Work / Leer- en begeleidingscentrum


Ingrid is authentiek, spontaan en direct ‘What you see is what you get!’ Zij is een geloofwaardig acteur, die kritisch en zorgvuldig kan kijken naar de ‘performance’ van zichzelf en die van de ander.

Ella Lamerink,
docent/trainer, Fontys, Tilburg


“Multifunctioneel inzetbaar met professionele houding”

Lex van de Muijsenberg, eigenaar


 

“Warme persoonlijkheid, creatief, groot inlevingsvermogen. Ingrid begeleidt op een deskundige manier inter- en supervisiegroepen en bijeenkomsten.”

Sabine Smits, Projectcoördinator KZE


Ik geloof in de kracht van verhalen en betekenisvolle verbindingen.De samenwerking met Ingrid maakt het nog betekenisvoller, omdat zij mensen laat voelen wat het is als je echt dichtbij je waarden blijft.”

Raymond Godding, eigenaar Godding & Co