Ingrid ten Brink

Trainer

Coach

Trainingsactrice

Kindertolk

Theaterinterventies

Intervisie

Access Bars

Ingrid ten Brink

Trainer

Coach

Trainingsactrice

Kindertolk

Theaterinterventies

Intervisie

Access Bars

Theaterinterventies & bedrijfstheater

Bij een theaterinterventie of bedrijfstheater zetten we theater in als middel om een thema op de kaart te zetten en het levend te maken. Dit doen we bij bedrijven, binnen organisaties, onderwijsinstellingen of specifieke doelgroepen.

Waar kun je zoal aan denken, een aantal voorbeelden:

  • Je wilt als bedrijf een lastig thema als bijv. ongewenste omgangsvormen op de werkvloer bespreekbaar maken. Wij spelen een aantal scenes en tussendoor is er interactie met de zaal en zorgen we dat er discussie op gang kom. Zodat het onderwerp wordt uitgediept en er bewustwording plaats vindt.
  • Je organiseert een symposium en je wilt diverse onderwerpen op een ludieke manier aankondigen. Passend bij het onderwerp bedenken we een scene, zetten we iets weg, prikkelen we de zaal, laten we mensen nadenken, zaaien verwarring of zorgen we dat de zaal niet indut na een heerlijke lunch!
  • Als organisatie ga je een groot traject starten en dit wil je op een pakkende, prikkelende manier introduceren bij medewerkers. Niets werkt beter dan een ervaring. Wij kunnen ervoor zorgen dat iedereen in de zaal het belang van dit traject gaat voelen. En men gemotiveerd van start gaat!
  • Je organiseert een inspiratiedag en je zoekt interactieve workshops waarbij mensen getriggerd worden naar hun eigen houding en gedrag te kijken. Wil je geen rollespellen maar wel dat men actief meedoet en bewust kijkt en voelt wat gedrag met je doet? Dan hebben we werkvormen zoals regietheater, waarmee we zelfs degene die vanuit zijn luie stoel meekijkt, meekrijgen en activeren.
  • Je organiseert een teambuilding en je zoekt naar een invulling voor een ludieke, maar tevens leerzame  werkvorm. Wij weten er wel raad mee en hebben een bak aan leuke oefeningen en opdrachten klaar liggen of we maken een programma op maat als er een specifiek vraag is.
  • Zoek je als onderwijsinstelling een methode om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en ouders en leerkrachten te ondersteunen in de gesprekken met leerlingen. Wij komen je helpen en maken datgene wat lastig is, leuk leerzaam en behapbaar.

Hoe werkt een theaterinterventie?

Een theaterinterventie wordt voor iedere organisatie op maat gemaakt. Wij stemmen de scenes af met de opdrachtgever zodat ze naadloos aansluiten bij de praktijk. Ik doe dit samen met Joost Winterwerp die hier heel veel ervaring in heeft, zowel als acteur en als regisseur.

In samenwerking met Joost schrijf ik de scripts en de scenario’s. Afhankelijk van de opdracht kunnen er ook nog andere acteurs ingezet worden uit ons netwerk.